Word- ja mallipohjat

Helsingin kaupungille on luotu valmiita Word-malleja sekä taittopohjia, jotka sisältävät esimerkkejä sisältösivujen asettelua varten. Pohjista on saatavilla tyylitellyt peruspohjat (Word / Arial) ja sekä monikäyttöiset ammattikäyttöpohjat (InDesign / Helsinki Grotesk).

Word-pohjasta on käytössä yksi- ja kaksipalstainen versio. Molemmille versioille on useita eri kansivaihtoehtoja ja tiedostot ovat listattu teeman mukaan (esim. Väri 1, Kesä, Metsä jne.)

Valitse teemoista työhösi parhaiten sopiva, muokkaa tilanteeseen sopivaksi ja hyödynnä kaupungin saavutettavuusverkoston vinkkejä.

Kaupungin sisäiseen käyttöön on intraan koottu valmiita ladattavia materiaaleja, mm Helsinki-tietoa, valmiita esityksiä ja tyhjiä esityspohjia. Linkki intranetin puolelle Materiaalit-sivulle (avautuu kaupungin sisäverkkoon)

Kun teet ja tallennat Word-tiedostoja niin muutamista hyviksi havaituista neuvoista on usein apua.

PS. Kaupungin työntekijänä sinulla on apunasi myös saavutettavuusverkosto. Verkostolla on oma sivusto ja Teams. Hakusana ja suora linkki: saavutettavuus (huom. yllä oleva linkki avautuu kaupungin sisäverkkoon)

WORD & PDF

Pikaohje kun teet Word-tiedostoa

PDF-tiedostoksi tallentaminen

Ammattipohjat

Ammattipohjat ovat suunniteltu taittoa tekeville. Tiedostot sisältävät sivupohjat sekä tyylit. Sivuja voi vaihdella, poistaa ja muokata tarpeen mukaan. Toteutukset tulee tehdä ilmeohjeen puitteissa. Ammattipohjat vaativat Helsinki Grotesk fontin. Jos sinulla ei ole fonttia valmiiksi koneella, saat ohjeet täältä.